Hoe je toilet ontstoppen met baksoda en azijn?

azijn en baksoda

Hoe uw toilet ontstoppen met baksoda en azijn?

Zit je verveeld met een verstopt toilet, maar heb je toevallig geen ontstopper in huis? Dan kan je eventueel proberen om je toilet te ontstoppen met baksoda en azijn, twee ingredienten die de meeste mensen wel in de voorraadkast hebben staan. In dit artikel leggen we dan ook uit hoe je makkelijk en snel je toilet kan ontstoppen met een mix van baksoda en azijn.

Wat heb je nodig om je toilet te ontstoppen met baksoda en azijn?

Het is erg leuk dat je met een klein beetje chemie makkelijk en snel thuis een verstopt toilet kan ontstoppen. Je hebt hier trouwens ook niet erg veel ingredienten voor nodig. We zetten ze hier graag voor jou op een rijtje.

  1. Baksoda
  2. Azijn
  3. Eventueel een emmer en kommetje
  4. Toiletreiniger
  5. Toiletborstel

Voor je begint met het ontstoppen van je toilet met baksoda en azijn is het best dat je even het waterlevel van je toilet aanpast. Wanneer je met een nare verstopping te maken hebt kan het namelijk zijn dat jouw toilet vol water zit. Best neem je dan een potje of kommetje uit de keuken en schep je het water in een emmer of in de gootsteen. Je zal namelijk meer vloeistof aan de toiletpot moeten toevoegen en dan zou hij wel eens kunnen overlopen.

Wanneer het volume water is aangepast giet je een goede 200 gram aan baksoda en 200ml azijn in de pot. Probeer de azijn niet te snel in de pot te gieten om een heftige reactie te voorkomen. Je zal merken dat de mengeling begint te bruisen – dat is goed nieuws want dit wil zeggen dat het mengsel begint te werken.

Laat dit mengsel een kleine 30 minuten inwerken indien je te maken hebt met een kleine of beginnende verstopping – met andere woorden: wanneer het water moeilijk doorloopt. Of laat het mengsel ’s nachts intrekken wanneer je een grotere verstopping hebt.

Je kan dit twee tot driemaal proberen indien de verstopping niet overgaat.

Wat te doen nadat jij je toilet ontstopt hebt met baksoda en azijn?

Nadat jij je toilet hebt ontstopt met baksoda en azijn is het best dat jij het toilet een goede schrobbeurt geeft. Op die manier kan je ervoor zorgen dat de azijn en baksoda die zijn achtergebleven zich niet inwerken in het keramiek van je toiletpot.

Daarnaast is het ook altijd een goed idee om een halve bus ontstopper door je toilet te gieten. Zo maak je komaf met restjes stop die zich eventueel nog aan de toiletbuizen klampen.

Wanneer je vaak te maken hebt met stoppen of baksoda en azijn niet helpen om de verstopping te verhelpen kan je best de hulp van een professional inroepen.

Facebook
Twitter
LinkedIn