WC ontstoppen met cola

toilet ontstoppen met cola

Waarom WC ontstoppen met cola werkt?

Cola bevat fosforzuur. Dit is een krachtige ontstopper die veel gebruikt wordt bij het ontstoppen van afvoeren. Ook in dit geval werkt cola om uw wc goed te laten doorstromen als deze verstopt zit. Het soda water dat in cola zit helpt mee aan het losmaken van vuil, wat ook helemaal naar boven kan drijven en gemakkelijk weggehaald kan worden met een schep. Echter zal er na het gebruik van cola een sterke reiniger en veel water nodig zijn om de kalk die door fosforzuur wordt gevormd weg te poetsen.

Het is dus zeker niet zo dat wanneer uw wc verstopt zit met cola alles weer als vanouds functioneert. Dit advies is ideaal in noodgevallen, maar neem dit product niet regelmatig ter hand want dan kan er schade ontstaan aan de afvoeren. Voor langdurige oplossingen adviseren we een professionele ontstopper.

Ontstop je toilet met cola

Heb je te maken met een verstopping in het toilet? Dat is erg vervelend! Je kan dan verschillende manieren proberen om dit vervelende probleem op te lossen. Een van de oplossingen is cola. Ja je leest het goed, frisdrank kan het probleem van je toilet verhelpen. Je zal het niet geloven maar het is een van de meest genoemde manieren om je toilet mee te ontstoppen! Maar verder is het ook een super goed schoonmaakmiddel. In dit artikel geef ik je een handleiding over hoe je jouw toilet kan ontstoppen met cola en waarom het zo goed werkt.

Hoe je WC ontstoppen met cola?

Wilt u zelf ook eens proberen of WC ontstoppen met cola werkt? Volg dan onderstaande stappen:

– Pak een emmer en doe hierin twee liter cola

– Laat deze rustig intrekken in het verstopte toilet gedurende minimaal twee uur

– Spoel na twee uur goed door met veel water

– Herhaal indien nodig

Voordelen van WC ontstoppen met cola

WC ontstoppen met cola kan echter wel voordelig zijn. Het is namelijk goedkoper dan het aanschaffen van chemische middeltjes om uw wc mee te ontstoppen, en hier hoeft u ook geen gebruik van te maken. Voordat u cola gaat kopen is het echter wel belangrijk om naar de dosering in de fles te kijken. Het moet namelijk minstens twee liter zijn, anders werkt het niet.

Nadelen van WC ontstoppen met cola

Het nadeel van WC ontstoppen met cola is dat er kalk achterblijft na het spoelen. Deze kalk kan ervoor zorgen dat uw afvoeren verstopt raken, omdat deze nu eenmaal gevoelig zijn voor kalk. Daarnaast is het ook niet goed voor het milieu om chemische ontstoppers te gebruiken. WC ontstoppen met cola is dus een prima alternatief als u geen andere opties meer heeft, maar als u de mogelijkheid heeft om een professionele ontstopper te bellen dan is dit altijd beter voor uw afvoeren.

Wc ontstoppen met cola

Is je wc verstopt, dan is het een uitgelezen kans om cola te gebruiken om je toilet te ontstoppen. Je hebt hier ongeveer  liter cola voor nodig. Giet de cola in je toilet en laat het minimaal twee uur in het toilet zitten. Heb je het gevoel dat je toilet erg verstopt zit, laat dan de cola er langer in zitten. Want hoe langer je de cola laat zitten, hoe beter het mengsel met fosforzuur en koolzuur z’n werk gaat doen. Na dat het een uurtje ingewerkt heeft, kan je je toilet doorspoelen. Door je toilet door te spoelen kun je zien of de verstopping verholpen is. Maar je hebt verschillende verstoppingen, als het gaat om een oppervlakkige verstopping zal de cola helpen jouw verstopping op te lossen. De verstopping kan ook dieper in het toilet zitten, dan wil ik je toch echt aanraden om de ontstoppingsdienst te bellen want met cola ga je dat niet verhelpen. Het is verstandig om maandelijks wat cola in je toilet te gooien, aangezien het vuilresten en kalksteen uit je toilet verwijderd.

Wie had dat nou gedacht dat cola het perfecte middel zou zijn om je wc te reinigen maar niks is minder waar het helpt echt. Dus geen paniek als de volgende keer je toilet weer verstopt is.

Facebook
Twitter
LinkedIn