WC ontstoppen met cola

toilet ontstoppen met cola

Ontstop je toilet met cola

Heb je te maken met een verstopping in het toilet? Dat is erg vervelend! Je kan dan verschillende manieren proberen om dit vervelende probleem op te lossen. Een van de oplossingen is cola. Ja je leest het goed, frisdrank kan het probleem van je toilet verhelpen. Je zal het niet geloven maar het is een van de meest genoemde manieren om je toilet mee te ontstoppen! Maar verder is het ook een super goed schoonmaakmiddel. In dit artikel geef ik je een handleiding over hoe je jouw toilet kan ontstoppen met cola en waarom het zo goed werkt.

Wc verstopt?

Cola kan als schoonmaakmiddel gebruikt worden omdat er fosforzuur en koolzuur in zit. Deze stoffen worden ook gebruikt in schoonmaakmiddelen, vandaar dat cola een goed alternatief is als schoonmaakmiddel. Maar niet alleen cola kan de ontstopping van je toilet verhelpen, eigenlijk alle koolzuurhoudende dranken kunnen je toilet probleem oplossen. Dus als je geen cola in huis hebt maar wel soda water kan je dat ook makkelijk gebruiken!

Ontstoppingsmiddelen zijn vaak een stuk duurder en hoeven geen eens de beste oplossing te zijn voor jou verstopte wc probleem.

Wc ontstoppen met cola

Is je wc verstopt, dan is het een uitgelezen kans om cola te gebruiken om je toilet te ontstoppen. Je hebt hier ongeveer 0,5 liter cola voor nodig, meer is niet nodig! Giet de cola in je toilet en laat het minimaal een uur in het toilet zitten. Heb je het gevoel dat je toilet erg verstopt zit, laat dan de cola er langer in zitten. Want hoe langer je de cola laat zitten, hoe beter het mengsel met fosforzuur en koolzuur z’n werk gaat doen. Na dat het een uurtje ingewerkt heeft, kan je je toilet doorspoelen. Door je toilet door te spoelen kun je zien of de verstopping verholpen is. Maar je hebt verschillende verstoppingen, als het gaat om een oppervlakkige verstopping zal de cola helpen jouw verstopping op te lossen. De verstopping kan ook dieper in het toilet zitten, dan wil ik je toch echt aanraden om de ontstoppingsdienst te bellen want met cola ga je dat niet verhelpen. Het is verstandig om maandelijks wat cola in je toilet te gooien, aangezien het vuilresten en kalksteen uit je toilet verwijderd.

Wie had dat nou gedacht dat cola het perfecte middel zou zijn om je wc te reinigen maar niks is minder waar het helpt echt. Dus geen paniek als de volgende keer je toilet weer verstopt is, gooi 0,5 liter cola in je toilet en je probleem is opgelost.

Facebook
Twitter
LinkedIn