Toilet ontstoppen met een kleerhanger?

kleerhanger

 

Is jouw toilet verstopt, maar heb je net geen ontstopper in huis? Dan kan je eventueel een kleerhanger gebruiken om jouw toilet te ontstoppen. In dit artikel bekijken we hoe jij je toilet makkelijk en snel kan ontstoppen met een kleerhanger.

Wat heb je nodig om een toilet te ontstoppen met een kleerhanger?

Wat heb je nou nodig om een toilet te ontstoppen met een kleerhanger? We zetten alle benodigdheden even op een rijtje.

  • Kleerhanger van ijzer – van die kleerhangers die je bij de droogkuis krijgt.
  • Vod, poetsdoek of een oude handdoek.
  • Handschoenen
  • Toiletborstel
  • Toiletreiniger
  • Tang

Hoe je toilet ontstoppen met een kleerhanger?

Zoek allereerst een kleerhanger in je kleerkast die sterk genoeg is om te gebruiken. Je kan enkel ijzeren kleerhangers gebruiken die je uit elkaar kan halen.

Wikkel de kleerhanger nu volledig af maar laat de haak op zijn vorm en plek totdat het een rechte draad wordt met een haak aan één uiteinde. Hiervoor kan je best een tang gebruiken zodat jij jezelf niet kwetst.

Neem nu de vod en wikkel deze voorzichtig om de haak van de hanger. De vod zal ervoor zorgen dat je meer drukkracht hebt en dat jij je toilet niet beschadigt.

Doe handschoenen aan en steek de kleerhanger met de haak en vod eerst in het toilet. Nu ga je heen en weer en op en neer bewegen met de haak en vod totdat je voelt dat de stop zich verplaatst.

Wanneer je toilet ontstopt is kan je best de vod en de kleerhanger weggooien. Maak ook zeker je toilet goed schoon. Gebruik bij voorkeur een toiletreiniger en een toiletborstel op de toiletpot volledig te reinigen.

Wanneer je de volgende keer in de winkel bent is het ook een goed idee om een bus ontstopper te kopen. Giet de helft van de bus door het toilet om ervoor te zorgen dat restjes van de stop afgebroken worden en dat je niet binnen de kortste keren weer te maken hebt met een stop.

Is het veilig om een toilet te ontstoppen met een kleerhanger?

Het ontstoppen van een toilet met een kleerhanger is op zich erg veilig. Toch kan je met de kleerhanger je toilet ook beschadigen. Daarom is het aan te raden om de kleerhanger methode enkel te gebruiken bij kleine verstoppingen wanneer je merkt dat jet water wat minder snel doorloopt bijvoorbeeld.

Wat als de kleerhanger methode niet helpt?

Je toilet ontstoppen met een kleerhanger is een soort last-minute oplossing wanneer je niets anders in huis hebt en je geen loodgieter wil bellen. Toch zal deze methode niet altijd helpen – zeker bij grotere verstoppingen. Indien de kleerhanger methode niet helpt ga je best naar de winkel om ontstopper te kopen. Wanneer de ontstopper niet helpt bel je best een loodgieter op.

Facebook
Twitter
LinkedIn