Verstopt toilet voorkomen

verstopt toilet voorkomen

Hoe voorkom je een verstopt toilet?

Een verstopt toilet hebben is niet prettig. Dit kan resulteren in gescheurde vloertegels en onderlopende toiletten, wat rampzalig kan zijn voor uw bedrijf. Juiste spoelregels en afvalverwijderingstechnieken kunnen helpen bij het beheren van toiletklompen. De toiletten zijn ontworpen om twee dingen in het sanitair door te spoelen: menselijk afval en toiletpapier. Als u andere dingen in uw leidingsysteem laat komen kan dit een aanzienlijk probleem veroorzaken. Als je toilet verstopt raakt, heb je vaak geen idee waar je als eerste moet beginnen. Hier zijn een paar preventieve tips om uw toilet te houden zoals het hoort te zijn.

Weet welke items u niet door het toilet kunt spoelen

Veel mensen zijn niet op de hoogte van dingen die door de toiletafvoer moeten worden doorgespoeld. Laat dit een waarschuwing zijn, het is gemakkelijk om de afvoer te verstoppen met tissues, doekjes, servetten, papieren handdoeken, flosdraad, haar en ander vuil.

Zorg ervoor dat u goed doorspoelt

Verstopping van het toilet kan gebeuren als het toilet niet goed doorspoelt met toiletpapier. Zodra toiletpapier oprolt, gaat alleen het buitenste deel van het papier door het toilet. Bewaar al het toiletpapier dat je nodig hebt voordat je het toilet doorspoelt.

Plaats geen voorwerpen op de toilettank

Wanneer u uw toilettank niet gebruikt, mag deze niet als extra aanrechtruimte worden gebruikt. Hoewel het misschien een ideale plek lijkt om toiletpapier, zeep, dweilen en andere schoonmaakbenodigdheden op te bergen, is het beter om ze uit de toilettank te houden. Men kan ze per ongeluk in het toilet brengen via het bad en de afwasruimte, in de toiletafvoer vallen en zo de afvoer verstoppen.

Zorg ervoor dat u geen vet in uw afvoer gooit

Vermijd elke vorm van smeermiddel in afvoeren. Koud water uit het toilet zal het vet onmiddellijk stollen en het toilet verstoppen. Bovendien hoopt zich geleidelijk vet op de wanden van de leidingen op. Daarnaast houdt vet ook andere objecten vast die door de afvoer stromen en blokkeert het de waterstroom volledig.

Pak problemen vroegtijdig aan

Als u merkt dat uw toilet even nodig heeft om door te spoelen, kan dit erop wijzen dat u een verstopping in uw afvoer heeft. In plaats van te wachten tot de verstopping zich verder ontwikkelt, moet u een zuiger gebruiken om de afvoer leeg te maken.

Onderliggende oorzaken

Een slecht functionerend toilet is misschien niet de reden voor uw verstopte afvoer. Boomwortels vormen het grootste gevaar voor elke loodgieter omdat ze kunnen uitgroeien tot leidingen en deze kunnen verstoppen. Als wortelgroei u problemen bezorgt, moet een loodgieter uw leidingen eruit halen. Het is een pak makkelijker om te voorkomen dat de wortels groeien dan ze te doden nadat ze in aarde zijn geplant.

Verstoppingen in uw toilet zijn erg vervelend, maar niet onvermijdelijk. Als u deze tips opvolgt, hoeft u geen loodgieter te bellen.

Facebook
Twitter
LinkedIn