WC ontstoppen met ontstopper of ontstoppingsveer

wc ontstoppen met ontstoppingsveer

Ontstop je toilet op een milieuvriendelijke manier

Komt het water in je toilet omhoog en spoelt hij niet meer door? Dan weet je bijna wel zeker dat je toilet verstopt is. Een verstopt toilet is eigenlijk maar een vervelend en vies probleem! Er zijn enkele methodes waarmee je je toilet kan ontstoppen en dat is gebruik maken van een ontstopper en een ontstoppingsveer, deze zijn ook nog eens milieuvriendelijk. Hieronder wat tips over hoe je deze twee methodes kunt gebruiken om zo snel mogelijk van je verstopte wc af te komen.

Voordat je begint

Als je merkt dat je toilet niet meer doorspoelt bij het doortrekken, spoel dan niet nog een keer door. Hierdoor kan je voorkomen dat je toilet overspoelt en dat je een doorweekte toilet vloer hebt. Onthoud dus goed trek niet twee keer door, als je toilet niet doorspoelt. Voor de zekerheid kun je kranten en handdoeken op de toilet vloer leggen, om eventuele overstroming mee op te vangen.

De ontstopper

Voordat je misschien de loodgieter wilt inschakelen, wil je het eerst zelf proberen om de verstopte toilet op te lossen. Je kunt hiervoor een ontstopper gebruiken, maar je moet wel eerst wat dingen weten voordat je aan deze klus begint. Het is belangrijk om de ontstopper eerst onder heet water af te spoelen. De ontstopper is van rubber, en door het hete water wordt dit zacht en sluit het beter af. Het is belangrijk dat de ontstopper volledig afsluit, als dit niet zo is kun je aan het uiteinde een theedoek wikkelen. Nu kan je de ontstopper in het water van de wc hals stoppen, druk hem hierbij stevig in. Als je merkt dat er niet genoeg water is, kun je er altijd water bij toevoegen. Een tip is om niet te hard te drukken, want hierdoor kan de verstopping nog dieper vast komen te zitten. De zuigende kracht is het belangrijkste bij het ontstoppen van het toilet. Het beste is om dit te blijven herhalen totdat de verstopping weggespoeld is.

De ontstoppingsveer

Als optie twee is er de ontstoppingsveer, dit is een trekveer waarmee je verstoppingen kunt verwijderen. Je kunt een trekveer makkelijk gebruiken om je toilet mee te ontstoppen, maar als de verstopping wordt veroorzaakt door overtollig wc papier kan het aan de veer blijven hangen. De eerste reden waarom het handig is om een veer te gebruiken is omdat het een haakje aan het uiteinde van de veer heeft waarmee je  vastzittende objecten mee kan verwijderen uit je toilet. De tweede reden is dat je net iets meer druk kan uitoefenen op een veer dan op een ontstopper, waardoor je sneller het probleem hebt opgelost. Vaak is deze methode ook beter voor het milieu, aangezien je niet gebruik maakt van chemische middelen om je toilet mee te ontstoppen. Je kunt het beste de veer op deze manier gebruiken: je stopt de veer in de wc en duw je hem naar beneden. Probeer te voelen waar de ontstopping is, probeer te duwen en te draaien om zo het water te laten stromen. Als de ontstopper en de ontstoppingsveer niet werken, probeer dan professionele hulp in te schakelen.

Facebook
Twitter
LinkedIn